Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen bir araştırma 55-75 yaş grubunda bulunan kişilerin geçtiğimiz iki yılla kıyaslandığında akıllı telefona sahip olma oranında büyük artış gözlemlendiğini ortaya koydu.

Son üç yıllık ortalama büyümeye göz atıldığında artışın bu yaş grubu için yüzde 7,91 oranında olduğunu dile getiren uzmanlar, 45-54 yaş arasındaki tüketiciler %7,88'lik büyüme oranıyla çok az geride olduğunun altını çiziyor.

18-24 yaş grubundaki bireylerin ise teknolojik aletler konusunda belli bir doygunluğa ulaştığının gözlemlendiği araştırmada, büyümenin yalnızca yüzde 1,40 ile sınırlı kalması da şaşırtmadı. Bütün yaş gruplarında ise akıllı telefon sahibi olma oranındaki büyümenin yüzde 5,42 olduğunu kaydeden uzmanlar, en genç nüfusun %93'ü ve en yaşlı nüfusun %67'si artık bir akıllı telefona sahip olduğunu bizlerle paylaştı.

Toplama bakıldığında 18-75 yaşları arasındaki Amerikalıların %82'si bir akıllı telefona sahip ya da dilediği zaman akıllı telefon kullanabiliyor. Bununla birlikte, tablet kullanım oranı dört yıl öncesinde %31 iken, bu oran ikiye katlanmış durumda.

Genel olarak, Amerikalıların son üç yılda cep telefonlarını günde ortalama 47 kez kontrol ettikleri tespit edildi. Burada ortalamayı yükselten 18-24 yaş grubu oldu. Bu grup, günde 86 defa (geçen yıl 82 idi) telefonunu kontrol ediyor. Anketin belirttiğine göre 'ABD'li 264 milyon akıllı telefon kullanıcısının tümü, bir günde toplam 12 milyar kez telefonlarına bakıyor!'

Kullanıcıların %89'u uyandıktan sonra bir saat içerisinde telefonlarına bakarken, %81'i de uyumadan önceki bir saat içerisinde bu işlemi gerçekleştiriyor.