Önce Adana'dan bir son dakika haberi geldi. Seyhan ilçesindeki Hürriyet Polis Karakolu'nda patlama meydana geldi. Patlamanın ses bombasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

İKİ PATLAMA PANİĞE SEBEP OLDU

Ardından İzmir'in Çeşme ilçesi saat 19.30 sıralarında art arda iki patlama ile sarsıldı. Patlama sesleri üzerine panik ve korku yaşayan ilçe halkı patlamanın sebebi henüz bulunamadı.

DEĞİŞİK ŞEHİRLERDE PATLAMALAR

diyarbakir

Daha sonra ise akşam saat 21.00 sıralarında Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan DEDAŞ'a ait tahsilat şubesine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce el yapımı patlayıcı ve el bombası ile saldırı düzenlendi.

HÜRRİYET POLİS KARAKOLU YANINDA

Adana'dan akşam saatlerinde bir son dakika haberi geldi. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Hürriyet Polis Karakolu'nun yakınında saat 19.10 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

PATLAMA ADANA'NIN HER TARAFINDAN DUYULDU

Polis merkezinin çok yakınında meydana gelen ve kentin birçok bölgesinden duyulan şiddetli patlama, korku ve endişe yarattı. Patlamanın hemen ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

SES BOMBASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde Hürriyet Polis Merkezi'nin karşısında meydana gelen patlamanın ses bombasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Maskeli bir kişinin sokağa girdikten kısa süre sonra patlamanın olduğu tespit edildi.

Polis merkezinin karşısında bulunan sokak üzerindeki elektrik direğinin altına bırakılan ses bombasının patlaması sonucu yaralanın olmadığı, çevrede bulunan bazı evlerin camları kırıldığı belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: HER ŞEY KONTROL ALTINDA

Patlamanın hemen ardından Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldaz da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı, çalışmaları takip etti. Özel Harekat ekibinin çevrede güvenlik sağladığı bölgede olay yeri inceleme ekibi de geniş çaplı inceleme başlattı.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Emniyet Müdürü Yıldız, endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek, 'Şu an için her şey kontrol altında. Patlama ses bombasından meydana geldi. Konuyla ilgili araştırmalarımız devam ediyor' dedi.

Polis, bombayı bıraktıktan sonra kaçtığı belirtilen maskeli şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

DİYARBAKIR'DA DEDAŞ ŞUBESİNDE PATLAMA

Bir son dakika patlama haberi de Diyarbakır'dan geldi. Merkez Yenişehir ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tahsilat şubesine el yapımı patlayıcı ve el bombası atıldı.