Evlilik programlarının RTÜK tarafından yasaklanmasının ardından, evlilik programları yerine ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programı tarzında programlar boy göstermeye başladı.

Evlilik programlarının yasaklanmasıyla farklı program arayışına giren kanallar, çareyi Müge Anlı ile Tatlı Sert Tarzı programlar yapmakta buldu.

Evlilik programlarının en bilinenleri arasında yer alan Esra Erol ve Zuhal Topal'da bu durumdan etkilenmişlerdi.

ATV Esra Erol'un sunduğu evlilik programını bitirdiğini açıklayarak, Esra Erol'un ATV ekranlarında sosyal sorumluluk projesi üzerine bir program yapacağını duyurmuştu.

Star TV ise evlilik programını yayından kaldırdıklarını duyurmuş ve Zuhal Topal ile de yollarının ayrıldığını bildirmişlerdi. Zuhal Topal'ın yerine getirilen Balçiçek İlter Star TV'de sosyal sorumluluk projesi üzerine bir programa başlayacağı açıklanmıştı.

Dün itibari ile Esra Erol ve Balçiçek İlter yeni programlarının ilk bölümü ile ekranlardaki yerini aldı.

Esra Erol ilk programıyla reytinglerde 17. sıradaki yerini aldı. Aynı tarzda program olan TV 8 'de yayınlanan ve Serap Peköz'ün sunduğu Gerçeğin peşinde programı ise 15. sırada yer aldı. Yani Esra Erol, ATV'de yayınlanan ilk programıyla, TV8 'de yayınlanan Serap Peköz'ün sunduğu Gerçeğin peşinde isimli programın gerisinde kaldı. Ancak Esra Erol'un sonraki bölümlerde Serap Peköz'ü geçeceği tahmin ediliyor.

Zuhal Topal'ın yerine getirilen Balçiçek İlter ise reytinglerde adeta çakıldı.

Star TV ekranlarında Balçiçek İlter'in sunduğu 'olay yeri' isimli program açıklanan reyting listesinde 100. sırada yer alarak büyük hayal kırıklığı yarattı.