Böylesi bir durum Amerika'nın ünlü yapımcılarından birinin başında kara bulutların gezmesine sebebiyet verdi. Geçmişinde yaptığı bütün cinsel istismar olayları bir bir ortaya çıkan Harvey Weinstein hakkındaki iddialarla ilgili olarak sessizliğini korumaya devam ediyor.

Hollywood film yapımcısı ve Miramax film stüdyolarının eski başkanı Harvey Weinstein'in ünlü İtalyan yönetmen Dario Argento'nun oyuncu kızı Asia Argento'ya 21 yaşındayken Fransa'da bir otel odasında tecavüz ettiği iddiası gündeme damgasını vurdu.

Weinstein'in yapımcılığını üstlendiği 'Playing by Heart' filminin çekimlerinin gerçekleştiği dönemde, yapımcının otel odasında cinsel avantaj sağladığını dile getiren Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Angelina Jolie'nin yanı sıra Gwyneth Paltrow de 22 yaşındayken Winstein'in kendisine Beverly Hills Oteli'nde cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti.

O dönemdeki erkek arkadaşı Brad Pitt'e yaşadıklarını anlattığını belirten Paltrow, durum üzerine ünlü aktör ile yapımcı arasında büyük bir tartışmanın yaşandığını da dile getirdi. Sonrasında da Paltrow, Weinstein'in kendisine 'Çenesini kapalı tutmalısın. Eğer birilerine anlatırsan seni mahvederim' dediğini paylaşırken, Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat partiye büyük bağışlarda bulunan Weinstein ile ilgili parti yetkilileri hemen adım attı. Yetkililer gelen tüm yardımların kadın hakları gruplarına aktarılacağını ifade ederken, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanlık koltuğu için Donald Trump'la yarışan Hillary Clinton dan da önemli bir açıklama geldi. Clinton şok olduğunu dile getirirken bu tarz durumların asla hoş görülemeyeceğinin altını çizdi.