İzmir’in Menderes ve Seferihisar ilçeleri arasında çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyürken, sabotaj şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangını benzinle başlattığı iddia edilen şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Yangın, Menderes'in Kuyucak Mahallesi'nde saat 12.57'de başladı ve kısa sürede Seferihisar yönüne ilerledi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle alevler kontrol altına alınmakta zorlanıyor.

Vali Elban: Rüzgar hava müdahalesini sınırlıyor

Yangın Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapan İzmir Valisi Süleyman Elban, rüzgar hızının saatte 117 kilometreye kadar çıktığını, bu nedenle hava araçlarının büyük kısmının uçamadığını belirtti. Sadece 12 ton su kapasiteli iki büyük uçağın aktif şekilde görev yaptığını söyleyen Elban, rüzgarın gece yarısına kadar etkili olmasının beklendiğini ifade etti.

Sahada 1113 personel görev yapıyor

Yangına karadan 1113 kişilik ekip, 122 arazöz, 74 su tankeri ve 84 iş makinesi ile müdahale ediliyor. Komşu illerden de destek ekipler bölgeye sevk edildi. Müdahale çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde devam ediyor.

5 mahalle boşaltıldı, yangının çıkış nedeni araştırılıyor

Bingöl’de 400 konteynerlik afet üssü hayata geçiyor
Bingöl’de 400 konteynerlik afet üssü hayata geçiyor
İçeriği Görüntüle

Seferihisar’da Atatürk, Cumhuriyet, Orhanlı, Payamlı ve Kavakdere mahalleleri tedbir amacıyla tahliye edildi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Şöhretler Sitesi’nde jandarma ekipleri vatandaşları evlerinden tahliye etti. Bölgede Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangının elektrik hattından kaynaklanmış olabileceği belirtilse de, resmi kaynaklar henüz net bir bilgi paylaşmadı. Şu ana kadar can kaybı yaşanmazken, birkaç kişi dumandan etkilendi.

Bakan Yumaklı İzmir’e gidiyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın İzmir’e giderek çalışmaları yerinde koordine edeceği bildirildi. Yangının kontrol altına alınması için gece boyunca müdahalenin süreceği belirtildi.

Kaynak: AA