İlaçlar kadar hastanın yaşam tarzına ve tükettiği besinlere de dikkat etmesinin şart olduğu üzerinde duran uzmanlar, epilepsi yani sara hastalarının tüketmesi ve uzak durması gereken besinler noktasında bizlerle önemli püf noktalarını paylaştı.

Beyin hücrelerinin normal elektriksel aktivitelerinin, değişik sebepler sonucu, geçici olarak bozulmasıyla epilepsinin meydana geldiğini belirten uzmanlar, kısa süreli elektriksel boşalımla ortaya çıkan bu durumun nöbet olarak ortaya çıktığını kaydediyor. Nöbetin türünün, bu anormal elektriksel boşalımın beyin bölgesinin neresinde gerçekleştiğine, bu bölge ile sınırlı kalıp kalmadığına ve beynin diğer bölgelerine ne hızda yayıldığına göre değişkenlik gösteriyor.

Yapılan araştırmalar epilepsi hastalığında otuza yakın nöbet türü olduğunu ortaya koyarken, en sık karşılaşılan epilepsi nöbetlerinin ise jeneralize (tüm beyne yayılan nöbet çeşidi), parsiyel (yalnız sınırlı beyin bölgesinden kaynaklanan nöbet türü) ve sekonder jeneralizedir (sınırlı bölgeden başlayarak beynin tamamına yayılabilen nöbetler) olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Japonya'da Robot Evcil Hayvan Trendi Japonya'da Robot Evcil Hayvan Trendi

Epilepsi nöbeti sırasında bilinç, davranış, hareket ve algı fonksiyonları kısa süreli olarak bozulduğunu kaydeden uzmanlar, her ne kadar epilepsi için baygınlık, vücutta kasılma, ağızdan köpük gelmesi gibi belirtiler tanımlansa da nöbetler, bayılma olmaksızın yalnızca donup kalma, boş bakma, tekrarlayıcı çiğneme-yutma hareketleri, sıçrayıcı anormal kol-bacak hareketleri, anormal koku duyma ya da algı bozuklukları şeklinde ortaya çıkabilir.