Teknolojinin gelişmesiyle birlikte lazer uygulamalarının göz, cilt ve diş konusunda daha fazla kullanıldığını hatırlatan uzmanlar, ağız ve diş sağlığı tedavilerinde etkili çözümler ortaya koyan lazerin bazı hastaların kafalarında soru işaretleri uyandırdığının altını çiziyor.

Lazerle ağız ve diş sağlığı için kullanılan lazerlerin diş hekimliğinde kullanılmasının anestezik uygulama ihtiyacını azalttığını vurgulayan uzmanlar, işlemlerin daha az ağrılı geçtiğini de dile getiriyor.

Diş hekimliğinde hem yumuşak doku hem de sert dokuda olmak üzere iki ayrı şekilde kullanılan lazerin büyük bir nimet olduğunu paylaşan uzmanlar, yumuşak doku cerrahisi veya koagülasyon, kana içi veya cep içi dezenfeksiyonunun yanı sıra sert dokuda da çürük temizleme, kuron boyu uzatma, kanal genişletme, apikal rezeksiyon, lamina vener içi diş kesimi ve kaplama sökümünde lazerin artık işlerini kolaylaştırdığını belirtiyor.

Uzmanlar diş hassasiyetinin giderilmesi, tükürük taşının parçalanması ve dişlerdeki çatlaklar ile çürüklerin erken teşhisinde de kullanılan lazerin, sert dokularda her zaman etkili olmadığını ve diş minesi ile metal içeren restorasyonları kaldıramadıklarını da hatırlatmadan geçemiyor.

Lazerin sert dokudan daha fazla yumuşak dokularda ve cerrahisinde kullanıldığını işaret eden uzmanlar, biyopsi alımı, diş eti büyüte tedavisi, ağız için oluşan aftların tedavisi, diş etlerinin estetiği gibi tedavilerde de kullanıldığını vurguluyor.