Malatya’da kuyumcu gibi faaliyet gösteren iş yerlerinde kredi kartı kullanılarak yasa dışı şekilde nakit para verildiği tespit edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, 3 kişi tefecilik suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı.

POS cihazıyla sahte alışveriş görüntüsü verip nakit sağladılar

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, söz konusu iş yerlerinde hiçbir ürün veya hizmet satışı yapılmadan, vatandaşların kredi kartlarından POS cihazlarıyla çekim yapıldığı ve karşılığında faizle nakit para verildiği belirlendi.

Şüphelilerin bu yöntemle çok sayıda kişiyi mağdur ettiği tespit edilirken, yapılan baskınlarda:

İşlemler sonrası tutuklama kararı çıktı

Emniyette ifadeleri alınan 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğince tefecilik suçlamasıyla tutuklandılar.

Yetkililer, finansal dolandırıcılık ve yasa dışı tefecilik faaliyetlerine karşı denetimlerin sıklaştırıldığını, bu tür suçlara karşı mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: AA