Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Alopesi hastalarına umut ışığının doğduğunu kaydeden uzmanlar, artık uygulanan 3 boyutlu saç simülasyonu işlemlerinin saç kıran hastalarına gerçek saç efekti uygulamasının yapılmasına olanak tanıdığı üzerinde duruyor. Gerçekleştirilen bu uygulama sonucunda hastaların kıl köklerine yüzde 15 ile 20 arasında artış sağlandığını da belirtmekte fayda var.

Saç kırana, saç simülasyonunun çözüm olduğunu dile getiren uzmanlar, vücudun kendi içindeki tepkilerinden dolayı belirli bir bölge veya tümden saç dökülmesi olarak kendini gösteren Alopesi, hastaların psikolojisini de olumsuz etkiliyor.

Neden belli olmayan saç dökülmelerine karşın en ideal yöntemlerden birinin saç simülasyonu olduğunu paylaşan uzmanlar, Alopesi hastaları tekrar saçlarına kavuşabilmek için birçok tedavi deniyor. Ancak bir noktadan sonra tıp da çaresiz kalıyor. Çünkü saç dökülmelerinin sebebi tam olarak bilinmiyor. Bu sebeple birçok doktor arkadaşımız Alopesi hastalarını saç simülasyonu için bizlere yönlendiriyor.

Saç dökülmesi sonrasından kafa derisinde renk değişimi olduğunu ve cildin açık tonlarda bir renge büründüğünü ifade eden Serkan Bozkurt, 'Farklı şekillerde görülebilen bu dökülmelerin olduğu bölgeye özel yöntemlerle saç efekti veriyoruz. Saç ve kıl dökülmeleri ile psikolojisi bozulan hastaları, 3 ila 5 seans sonrasında tekrar sokağa çıkmaya hazır hale getiriyoruz' diye konuştu.

Alopesi şiddetinin seans sayısını belirlediğini aktaran uzmanlar, her seans sonunda kafa derisinde canlanma olduğunu renk değişimine de şahit olduklarını ifade ediyor.