18 yaşındayken tecavüzden hüküm giyen Diyarbakır'lı Ü. Ç. 2014 yılında mahkeme kararıyla suçlu bulunmuş ve cezaevine gönderilmişti. Mahkeme Diyarbakırlı Ü. Ç. için 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından suçlu bulmuş ve 15 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

2014 yılında hapse giren Diyarbakırlı Ü. Ç. isimli tecavüz zanlısı 2014 yılından bu yana değişik cezaevlerinde kalmış ve son olarak kendi isteğiyle Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilmişti.

İşlediği tecavüz suçu sebebiyle Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü olarak bulunan Diyarbakırlı 21 yaşındaki Ü.Ç.'nin babası M.Ç., oğlu ile aynı koğuşta bulunan 4 kişinin oğluna tecavüz ettiğini iddia ederek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Tecavüz suçundan hükümlü olan Ü.Ç.'nin babası M.Ç. yaptığı açıklamada; "Oğlum cezaevinde 4 kişinin tecavüzüne uğramıştır. H.Z. isimli tutuklu çocuğum ile birlikte Tokat Cezaevi'nde kalmıştır. Orada da buna benzer olaylar olmuştur. H.Z., Tokat Cezaevi'nde olanları anlatmakla tehdit ederek çocuğuma tecavüz etmiştir. Çocuğum bu durumu cezaevi yetkililerine söylemiş, ancak H.Z. ile aynı koğuşa verilmiştir. Güvenlik zaafiyetinden dolayı oğlumun başına bu vahim olay gelmiştir. Cezaevi yöneticileri başta olmak üzere çocuğuma tecavüz eden 4 kişiden şikayetçiyim. Bu olay nedeniyle oğlumun psikolojisi bozulmuştur. Ayrıca oğluma tecavüz eden kişiler, oğlumun kaldığı koğuşun yanındaki koğuşa yerleştirilmiştir. Bu nedenle oğlumun can güvenliğinden endişe etmekteyim" dedi.

Babanın yaptığı suç duyurusunun üzerine soruşturma başlatıldı.