Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmeler masaya yatırıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan ile Pezeşkiyan'ın ikili ilişkilerin geliştirilmesi için mutabık kaldığı belirtildi. Ayrıca, bölgesel ve küresel düzeydeki meseleler de görüşmenin gündeminde yer aldı.
Türkiye-İran ilişkilerinde yeni dönem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde Türkiye ile İran ilişkilerinin kurumsal bir zeminde daha da güçlendirilmesi için çalışmalara devam edileceğini ifade etti. Bu açıklama, iki ülke arasındaki diplomatik temasların artırılacağı sinyalini verdi.
Bayram tebriği de iletildi
Görüşmenin bir diğer önemli başlığı ise yaklaşan Kurban Bayramı oldu. Erdoğan, Pezeşkiyan’ın bayramını tebrik ederek dostane mesajlar iletti. Bu jest, iki lider arasındaki diyaloğun samimiyetini ortaya koydu.
Diplomatik yoğunluk dikkat çekiyor
Erdoğan’ın yeni İran Cumhurbaşkanı ile temas kurması, Ankara’nın bölgesel ilişkilerde denge politikası izlemeye devam ettiğini gösteriyor. Türkiye, İran ile ekonomik ve siyasi iş birliğini artırmak isterken, aynı zamanda bölgesel istikrar için diyalog kanallarını açık tutma hedefini sürdürüyor.