Yalova’da sahte belgelerle 8 farklı şirkete ait toplam 50 milyar lira değerindeki gayrimenkulleri satmaya çalıştığı öne sürülen suç örgütüne yönelik soruşturma genişletildi. Aralık 2024’te başlatılan operasyon kapsamında tutuklu sayısı 17’ye yükseldi.

6 ilde eş zamanlı operasyon

Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, soruşturmanın ikinci aşamasında Yalova, İstanbul, Ordu, Bursa, Bitlis ve Gaziantep’te operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 12 şüpheliden 4’ü daha tutuklandı.

Bakan Ersoy: Gençlik Cumhuriyet’i yaşatacak güce sahip
Bakan Ersoy: Gençlik Cumhuriyet’i yaşatacak güce sahip
İçeriği Görüntüle

Sahte noter evrakı, dijital materyal ve silah ele geçirildi

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 14 dijital materyal, sahte noter belgeleri, bir el yapımı ruhsatsız tabanca ve 10 adet fişek ele geçirildi. 4 kişi tutuklanırken, 4 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 4 şüpheli ise savcılıktaki ifadelerinin ardından salıverildi.

Şirketleri hedef alan organize yapı deşifre edildi

7 Kasım 2024’te başlayan teknik takipte, örgütün sahte belgelerle birçok ildeki ticari şirketlerin gayrimenkullerini kendi üzerlerine geçirmeye çalıştığı belirlendi. Daha önceki operasyonlarda da 13 şüpheli tutuklanmıştı. Soruşturma, dolandırıcılık, sahtecilik ve rüşvet gibi birçok suç başlığını kapsıyor.

Kaynak: AA