Beşiktaş Şampiyonlar Ligi grup maçları ilk iki maçını kazanıp 6 puan toplayarak büyük avantaj elde etmişti. Beşiktaş takımı oynadığı son şampiyonlar ligi maçı olan Leipzig maçında ikinci yarının ortalarında stadın elektriklerinde meydana gelen arıza sebebiyle, ışıkların bazıları sönmüştü.

Bu olumsuzluğu görsel şölene çeviren Beşiktaş taraftarı, akıllı telefonlarını çıkararak, telefonlarının ışığını açmış ve tribünlerde adeta görsel bir şölen oluşturmuştu.

5 dakika ışıkların tekrardan açılmasını bekleyen iki takımın futbolcuları ve hakemler tam soyunma odasına indiği sırada elektriklerde sorunlar çözülmüş ve ışıklar tekrardan yakılmıştı. Işıkların tekrardan yakılmasının ardından soyunma odasından sahaya geri dönen iki takımın oyuncuları ve hakemler, maça kaldığı yerden devam etmişti.

Maç boyunca rakibine karşı üstün futbol oynayan Beşiktaş takımı, maç sonunda sahadan 2 – 0 galip ayrılmış ve hanesine 3 puanı yazdırarak, Şampiyonlar Ligi gruplarındaki puanını 6'ya çıkarmıştı.

UEFA yaşanan bu talihsizlik dolayı Beşiktaş'a soruşturma açtı ve 'yetersiz organizasyon' başlığı altında olayı ele aldı. Aynı hafta Avrupa Ligi'nde Nice ile Vitesse arasında Fransa'da oynanan maçta da elektrikler kesilmiş ve maça 15 dakika ara verilmişti.

UEFA'DAN ÇİFTE STANDART

Beşiktaş maçından hemen iki gün sonra soruşturma açtığını duyuran UEFA, Nice maçı için soruşturma açmadı. Bu davranış, UEFA'nın çifte standart uyguladığını düşündürdü.