Ekonomik kriz özellikle ulaşımı etkiledi. Şehirler arası otobüs bileti fiyatlarındaki artış nedeniyle zor duruma düşen vatandaşlar, seyahat sırasında çocuklarını koltuk altına almaya mecbur kaldı. İki çocukları için tek koltuk bileti satın alabilen vatandaşlar, çocuklarından birini koltuk üstünde, diğerini ise koltuk altında uyuttu.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde görülen manzara giderek sıklaşmaya başladı. Vatandaşlar bilet fiyatlarından tasarruf elde etmek için iki çocuğa tek bilet alıyor. Anne ve babalar ayrı ayrı koltuklarda sehayat ederken, çocuklardan biri koltuk altında diğeri koltuk üstünde seyahat ettiriliyor.

cocuklarin-koltuk-alti-otobus-yolculugu_2164_dhaphoto2

Mardin'den İstanbul'a giden bir yolcu otobüsünde yan koltuklarda seyahat eden iki anne de aynı yöntemi uyguladı. Otobüs, Gaziantep'e yaklaşırken, anneler birer çocuğunu koltuğun altına yatırdı. Koltuk altında iki çocuğun uzun süre sohbet ettiği görüldü.

cocuklarin-koltuk-alti-otobus-yolculugu_2164_dhaphoto5

Bu arada, bir anne de henüz birkaç adım atabilen bebeğini kolundan hafifçe tutarak koridorda bir süre ayakta tuttu.

Uzmanlar, çocukların koltuk altlarındaki yolculuklarının yanı sıra minik çocukların otobüs koridorlarında tek başlarına tutulmasının tehlikeli sonuçları olabileceğine dikkat çekti.

cocuklarin-koltuk-alti-otobus-yolculugu_2164_dhaphoto1