Geçtiğimiz aylarda sizlere Çin'de ve Japonya'da havalimanlarında güvenlik görevlisi ve hostes olarak çalışmaya başlayan robotlardan bahsetmiştik. Şimdi buna benzer bir adımın yakın gelecekte Deutsche Bank'tan geleceğine dair sinyaller bulunuyor.

Ciro ve işçi sayısı bakımından Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, insanların yerine robotların istihdam edilmesi ile ilgili olarak önemli bir açıklamaya imza attı.

Deutsche Bank'ın CEO'su çalışanların yarısının robotlarla değiştirilebileceğini işaret etti.

Deutsche Bank'ın CEO'su John Cryan, şirketlerinde 97 bin çalışanının bulunduğunu belirtirken, bu çalışan sayısının yarısının robotlarla değiştirilebileceği üzerinde durdu

'ÇALIŞANLARIN YARISINI ROBOTLA DEĞİŞTİREBİLİRİZ'

Çok fazla işi insan gücüyle yaptıklarını anlatan Cryan, bu nedenle etkisiz kaldıklarından ve sıkça hata yaptıklarından yakındı. Gelecekte makineleşmeden daha fazla yaralanacaklarını ifade etti. Banka, 2015'in sonunda yayımladığı 5 yıllık planda 9 bin çalışanını işten çıkarmayı öngörmüş, ilk planda 4 bin kişi işten çıkarılmıştı. Bankada işten çıkarmaların sürmesi bekleniyor. Oxford Üniverstesi'nden araştırmacılar ABD'deki mesleklerin yüzde 47'sinin gelecek 20 yıl içinde robotlar, yapay zeka veya makineleşmiş teknoloji tarafından yapılabileceğini belirtiyor.