Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray, 3. maçında da gol atamayarak sahasında Real Madrid'e 1-0 mağlup oldu.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında sahasında Real Madrid'i konuk etti. Andone ve Belhanda ile net fırsatları harcayan Aslan, rakibine 1-0 mağlup oldu. Real Madrid'e 3 puanı getiren golü 18. dakikada Toni Kroos kaydetti. Sarı-kırmızılı takım böylelikle Devler Ligi'ndeki 3. maçında da gol atamadı. Cim-Bom, gruptaki 4. maçında 6 Kasım'da Real Madrid ile Santiago Bernabeu Stadı'nda karşılaşacak.

Bu sezon Türk Telekom Stadyumu'ndaki ikinci Avrupa maçına sarı-kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. İspanyol taraftarlar da deplasman tribününde yerlerini doldurdu. İki takım arasındaki karşılaşmayı stadyumda toplam 49 bin 528 biletli seyirci izledi.

Sarı-kırmızılı takımda Radamel Falcao ile Mario Lemina kadroya alınmadı. Aşil tendonundan sakatlığı bulunan yıldız golcü Falcao, Süper Lig'deki Gençlerbirliği ve Demir Grup Sivasspor maçlarının ardından Real Madrid müsabakasında da görev yapamadı. Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarını kaçıran Lemina ise hafta sonunda takımla çalışmalara başlamasına rağmen antrenman eksiği nedeniyle kadroya dahil edilmedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Real Madrid mücadelesine takımını UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 2. haftasında 1-0 kaybettikleri Paris Saint-Germain maçının taktiğiyle oynattı. Defansif bir kadro oluşturan Terim, PSG maçında ilk 11'de oynayan 10 futbolcusuna Real Madrid müsabakasında da görev verdi. Tecrübeli teknik adam, PSG karşılaşmasından farklı olarak sakatlığı bulunan Falcao'nun yerine Sivasspor maçında 2 gol atan Andone'yi sahaya sürdü.