Hepsiburada, kadınların dijital ekonomide güçlenmesini destekleyen “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü” programının 8. yılında önemli bir adım daha attı. Şirket, “Yol Arkadaşın Burada” adını verdiği yeni eğitim ve mentörlük modeliyle kadın girişimcilere e-ticarette sürdürülebilir büyüme fırsatları sunmayı hedefliyor.

2017’den bu yana 63 bini aşkın kadın girişimciye ulaşan program, bugüne kadar 300’den fazla kadın kooperatifini e-ticaretle tanıştırdı. Yeni model kapsamında 15 modülden oluşan eğitimlerde, kişisel marka yönetiminden yapay zeka destekli tasarıma, marka tescilinden kredi okuryazarlığına kadar geniş içerikler sunulacak.

Mentör ağı ve özel teşvikler

Eğitimleri tamamlayan kadın girişimciler, ayrıca bir mentör-menti ağına dahil olacak. Bu sayede hem bilgi paylaşımı hem de birebir gelişim desteği sağlanacak. Hepsiburada, girişimci kadınlara 1 milyon TL ciroya kadar %50 komisyon indirimi, ücretsiz ürün çekimi, 5 bin TL’lik reklam bakiyesi, finansal çözümler ve muhasebe desteği gibi birçok avantaj da sunuyor.

Kadın kooperatiflerine ise süresiz %1 komisyon oranı ve ücretsiz kargo desteği verilmeye devam edilecek.

2030 hedefi: 120 bin kadın girişimci

Hepsiburada Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Cem Tanır, programın stratejik bir yatırım olduğunu belirterek, “2017’de platformda kadın girişimci oranı %9’du. Bugün bu oran %24’e ulaştı. 2030 hedefimiz 120 bin girişimci kadına ulaşmak.” dedi.

Kayseri'de Filistin'e destek gösterisi
Kayseri'de Filistin'e destek gösterisi
İçeriği Görüntüle

Tanır, kadın mühendis oranını %50’ye çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayarak, algoritmaların toplumsal cinsiyet eşitliğiyle yazılması gerektiğine dikkat çekti.

Kadın girişimciler Kazakistan pazarına açılacak

Hepsiburada Kurumsal İletişim Direktörü Canan Binal Yılmaz ise programın esnek yapısıyla her girişimcinin yolculuğuna uyum sağladığını belirtti. Yılmaz, “Yeni dönemde HepsiJET ile %80’e varan kargo indirimi, içerik üreticisi iş birlikleri ve affiliate kanalında %15’e varan komisyon oranlarıyla girişimcilere çok yönlü destek sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaspi’nin Hepsiburada’ya yaptığı yatırımla birlikte, girişimci kadınların ürünleri yakın zamanda Kazakistan pazarında da satışa sunulacak.

Sosyal etkiyi genişleten projeler

Hepsiburada ayrıca, A Milli Kadın ve Erkek Basketbol Takımlarının resmi sponsoru olarak “Potadan Patiye” projesini de hayata geçirdi. Bu kapsamda FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası’nda Kadın A Milli Takımı’nın attığı her sayı için sokak hayvanlarına 5 kilo mama bağışlanıyor. Şirket bugüne kadar Kurtaran Ev Derneği’ne 1 ton 215 kilo mama desteğinde bulundu.

Kaynak: AA