İsrail’in İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Filistin Meydanı’na hava saldırısı düzenlediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Meydanda bulunan, “İsrail’in yıkılışına geri sayım yapan” sembolik saatin yerinde durduğu ve bölgede herhangi bir saldırı izi bulunmadığı gözlemlendi.

Kayseri'de Filistin'e destek gösterisi
Kayseri'de Filistin'e destek gösterisi
İçeriği Görüntüle

AA ekibi sahada: Sembol saat zarar görmedi

İddialar sonrası bölgeye giden Anadolu Ajansı ekibi, Filistin Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Görüntülerde, sembolik saatin sağlam olduğu ve meydanda hava saldırısına işaret eden bir hasar bulunmadığı kaydedildi.

Ses bombası patladı, camlar kırıldı

Meydanın yakınındaki bir dükkânın camlarının kırıldığı görüldü. Güvenlik kaynakları, bölgede ses bombası patlatıldığını ve cam hasarının bu nedenle oluştuğunu açıkladı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İsrail bazı bölgelere saldırdı, ancak hedef Filistin Meydanı değildi

Aynı gün içinde İsrail’in Tahran’ın kuzey ve doğusunda bazı sivil alanları hedef aldığı doğrulandı. İranlı yetkililere göre, saldırılar arasında elektrik dağıtım tesisleri, yerleşim yerleri ve Evin Cezaevi yer aldı. Ancak Filistin Meydanı bu saldırıların arasında yer almıyor.

Kaynak: AA