Uzmanlar erkek tipi saç dökülmesi yani bilimsel ismiyle Androgenetik Alopesi'nin de saç çizgisinin geriye doğru çekileceğini, şakaklarda ve başın üstündeki bölümün döküleceğini hatırlatıyor.

Sonrasında başın tepe kısmı ve açılan şakak kısmının bir araya gelerek başın ön bölgesinde bir miktar saç bırakıncaya kadar bir boşluk oluşturacağını belirten uzmanlar, başın yan ve arka tarafındaki saçların bu dökülmeden etkilenmediğini de ifade ediyor.

Genellikle erkek tipi saç dökülmesinin genetik olduğunu işaret eden uzmanlar, erkekler için bu durumun büyük bir stres oluşturduğunu paylaşıyor.

Erkek tipi saç dökülmesinin 20'li yaşlardan itibaren başlayabileceğini savunan uzmanlar, DHT hormonunun ergenlikte erkeklerin sesinin kalınlaşması, sakallarının çıkması, sperm üretimi ve kas gelişimi gibi görevlerinin bulunduğunu işaret ediyor.

Bu nedenle erkek vücudunda DHT olmadan hayata devam edilemeyeceğini söylesek hata yapmış olmayız. 20'li yaşlardan sonra erkeklerin yüzde 25'inde, 40 yaşına kadar yüzde 40'ında erkek tipi saç dökülmesinin gözlemlenebileceğini söylemekte fayda var.

Uzmanlar erkeklerin yüzde 60'ının erkek tipi saç dökülmesi problemi bulunduğunu işaret ederken, erkek tipi saç dökülmesiyle mücadelenin tıbbi ve kozmetik yollarının bulunduğunu kaydediyor.

Uzman hekimler tarafından uygulanması gereken bu yöntemlerden en iyisinin PRP olduğunu belirtmekte fayda var. PRP yöntemi hastadan alınan kanın bazı işlemlerden geçirildikten sonra hücrelerinin ayrılaştırılarak yeniden hastaya nakledilmesiyle gerçekleştiriliyor.

Bir başka saçta uygulanan yöntemin saç mezoterapisi olduğunun altını çizen uzmanlar bunda kıl kökünün büyümesi adına ince kılların canlandırılmasının sağlandığını ifade ediyor.

Erkeklerde geniş lanı kaplayan ya da hiç kıl olmayan alanlarda ise saç ekimi ciddi bir tedavi seçeneği olarak öneriliyor.