İzmir'in köklü kulüplerinden karşıya Karşıyaka tarihe karışmak üzere. Atatürk'ün ziyaret ettiği ilk spor kulübü olan Karşıyaka, 105 yıllık futbol tarihinde kapanmanın eşiği ile karşı karşıya kaldı.

İzmir'in en köklü kulüplerinden biri olan ve 105 yıllık futbol geçmişi bulunan Karşıyaka, 50 milyon liralık borcu yüzünden kapanmanın eşiğine geldi. Eski futbolculardan Banahene'nin 56 bin 500 euro alacağı nedeniyle FIFA'dan 3 puan silme cezası alan ve mali kriterleri yerine getirip Ulusal Kulüp Lisansı'nı yenilemek için tanınan ek sürenin de dolmak üzere olduğunu belirilen Karşıyaka zor günler geçiriyor.

Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ açıklamasında, 'Daha sırada FIFA'da bekleyen Makukula, Ofoedu gibi futbolcuların alacak dosyaları var. Bunlardan da tek tek puan silme cezası alabiliriz' dedi.

ATATÜRK'ÜN ZİYARET ETTİĞİ İLK KULÜP KARŞIYAKA

Karşıyaka Atatürk'ün ilgisini çeken bir kulüptü. Bunun en önemli nedeni ise Karşıyaka'nın İzmir'de Rumlar, Ermeniler ve İngilizler tarafından kurulan futbol takımları arasında Türkler'in kurduğu ilk kulüp olma özelliği taşımasıydı. Bu nedenle Karşıyaka, İzmir'deki yabancı spor kulüplerine karşı, Türk gençlerinin meydan okuması olarak kurulmuş, forma renklerini oluşturan yeşil İslamiyet'i, kırmızı ise Türk bayrağını simgeleyen, o dönemde İzmir'de yaşayan Türkler için oldukça önemli bir kulüptür.