Teknoloji devleri yapay zekayı geliştirebilmek için oldukça fazla zaman ve para harcıyorlar. Bir çok şeyi daha az insan gücü kullanarak halletmeyi planlayan uzmanlar, yapay zekanın geliştirilebilmesi için var güçleri ile çalışıyorlar.

Yapay zekanın gelişimi için çaba harcayanlardan biri de sosyal medya devi twitter…

Twitter, internet kaynaklı suçlarla mücadele edebilmek için yapay zekadan faydalanmaya çalışıyor.

İnternet kaynaklı suçlarla mücadele edebilmek için bir yapay zeka ürünü olan botları geliştiren Twitter, bu botlar yüzünde komik duruma düştü.

Bu botlar, Sivrisineğe ölüm tehdidinde bulunan bir twitter kullanıcısının hesabını bloke etti.

Japon bir kullanıcı kendisini rahatsız eden sivrisineği öldürdükten sonra fotoğrafını çekerek yanına şöyle yazdı: "P..! Kendi halimde televizyon izleyerek dinlenmeye çalışırken ne diye gelip beni ısırırsın? Geber! (Gerçi öldün zaten)"

Japon twitter kullanıcısının bu paylaşımının ardından, twitter hesabına bağlı olan mail adresine bir e-posta geldi.

Bu e-posta'da "Twitter'ı kullandığınız için teşekkür ederiz. Hesabınız, tehdit içeren mesajlar gönderildiği gerekçesiyle askıya alınmıştır. Twitter'ın kullanım koşullarına göre tehdit içerikli tweet'lere izin verilmemektedir. Bu hesap tekrar aktifleştirilemez. Anlayışınız için teşekkür ederiz." Gören Japon Twitter kullanıcısı neye uğradığını şaşırdı.

Hesabının kalıcı olarak bloke edildiğini öğrenen twitter kullanıcısı yeni bir twitter hesabı açarak olanları "Sivrisinekleri öldürdüğümü söylediğim için hesabım süresiz olarak donduruldu… Bu kullanım şartlarına aykırı mı?" mesajı ile duyurdu.

Twitter'ın bu yanlış karşısında harekete geçip, kapatılan hesabı tekrardan aktif hale getirip, getirmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.