Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe mücadelesinde yaşanan tribün olayları sonrası tatil edilen maçın, PFDK kararıyla kaldığı yerden oynanmasına karar karar verilmişti. Karara tepki gösteren Beşiktaş yönetimi olağanüstü toplanarak 3 Mayıs'ta oynanacak devam mücadelesine çıkmayacağını açıklamıştı.

Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen ve büyük ihtimalle gelecek sezon da kupada yer alamayacak olan Beşiktaş'a Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan çağrı geldi. Beşiktaş yönetiminin aldığı maça çıkmama kararı sonrası Başkan Fikret Ormanı arayan Bakan, siyah-beyazlılardan maça çıkmalarını istedi.

BAŞKAN ORMAN: GERİ ADIM ATARSAM GÖREVİ BIRAKMAK ZORUNDA KALIRIM

Beşiktaş'ın maça çıkmama kararı spor basınında geniş yer bulurken, kimi köşe yazarları kararın doğru olduğunu savundu. Durumu müdahale eden Osman Aşkın Bak, Fikret Orman'ı arayarak "Ülke futbolunda kriz ortamının oluşmaması adına maça çıkmanız daha doğru olacaktır" telkininde bulunduğu belirtilirken, Orman ise kararın sadece kendisine ait olmadığını söyledi.

Beşiktaş Başkanı, "Divan Kurulu'nda tüm kurulların talebiyle maça çıkmama kararı verdik. Yönetim olarak geri adım atıp maçı oynarsak, bu koltukta oturamam" cevabını verdi. Bunun üzerine Spor Bakanı da, "Son kararı size bırakıyorum. En doğru olanı yapacağınıza inanıyorum" mesajını gönderdi