Kaç kişilik: 2-3 Hazırlama Süresi: 15 Dakika Pişirme Süresi: 3 Saat

Yapılması gereken ilk şey atıştırmalık tuzlu mu olacak yoksa tatlı mı olacak buna karar verilmelidir. Daha sonra tarife geçilmelidir.

İnsanlar tatlı bir şey istedikleri zaman genelde internete tatlı krizi nasıl bastırılır? Şeklinde arama yaparlar. Bunun sonuçlarına göre göre kendilerine en uygun olanı tercih ederler. Tatlı krizini bastırmak için en kolay yollardan bir tanesi lokum yemektir. Lokum da bir tür tatlıdır ve o an için tatlı krizine çözüm olacaktır. Bunun yanında bir küp şeker dahi tatlı krizini bastıracaktır.

Çikolatalı İncir Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

-1 Paket Çikolata
-2-3 adet orta boy incir
-Hindistan cevizi

Çikolatalı İncir Tarifi Yapım Aşaması

Öncelik olarak Çikolata kabından çıkarılıp bir cam kaba konulmalıdır. Daha sonra bu cam kabın altına sıcak su eklenerek çikolatanın erimesi sağlanır. Çikolata tamamen eridikten sonra tekrar soğuması beklenmeden incirler sırası ile çikolatanın içine atılarak her tarafı çikolata olacak şekilde döndürülür.

Tüm bu işlemlerden sonra incirler ayrı tepsinin içerisine dizilir. Tepsiye dizilen incirlerin üzerlerine istenilen miktarda Hindistan cevizi serpilir. Daha sonra bu tepsi derin dondurucuya konulur. Yaklaşık 2 ila 3 saat arası derin dondurucuda bekledikten sonra çıkartılır.

İncirler tek tek tepsiden sökülüp servis tabağına konulur.

İstenilir ise çikolata incirin üzerine sıcak çikolata gezdirilebilir. İsteğe göre biraz ılıdıktan sonra istenilir ise derin dondurucudan çıktığı gibi yenilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken yer incirlerin güzel seçilmesidir.