Havaların soğumaya başlaması ile birlikte tayt sezonu da açılmaya başladı. Sokağa çıktığımız zaman kadınların neredeyse yarısının tayt giydiğini görebiliriz.

Peki kadınlar neden tayt giymeyi çok sever?

Çünkü tayt giymenin bir çok avantajı vardır. Bir kere taytı her yerde, her ortamda giyebilirsiniz. İster spor yaparken, ister arkadaşlarla buluşmaya giderken, isterseniz de bir partiye giderken…

Örneğin akşam dışarı çıkmak için Taytın altına topuklu ayakkabı giyebilirsiniz ve üzerinize de kombine uyacak bir şey aldınız mı tamamdır.

Spor yaparken de tayt giyebilirsiniz. Spor çıkışı tek yapmanız gereken şey, spor ayakkabılarınızı çıkarıp, tayt ile kombinleyebileceğiniz bir ayakkabı giymek ve üzerinize bir hırka almak olacak.

Tayt giymenin bir diğer avantajı da fazla kilolarınızı kapatıyor olmasıdır. Tayt giymek hem size kendinize daha zayıf hissettirir, hem de başkalarına sizi daha zayıf gösterir.

Taytın en güzel yanlarından biri de dolabınızda yer kaplamamasıdır. Üzerinizden çıkardığınız zaman küçücük bir hal alır.

Ayrıca tayt oldukça ucuz bir giysidir. Böylece kıyafete daha az para ödemiş olursunuz.

Hiç spor yapmıyor olsanız da, sizi oldukça fit gösterir. Çünkü taytın kalçaları ve baldırları şekle sokan bir özelliği vardır.

Taytın en güzel özelliklerinden biri de ütüye gereksinimi olmamasıdır. Kadınların en çok dert yandıkları konuların başında ütü yapmak geliyor…

Akşam dışarı çıkıyorsunuz ve o gece evinizde değil de, başka bir yerde uyuma ihtimaliniz var diyelim, işte tam bu sırada yine imdadınıza tayt yetişir. Tayt giyer ve dışarı çıkarsınız, evinizde değilde, başka bir yerde uyumanız gerekse bile, tayt ile rahat bir uyku çekebilirsiniz. Çünkü kot pantolon, kumaş pantolon, elbise veya eteğe göre, tayt ile uyumak çok çok daha rahattır.