Sağlık eğitiminin kendine has özellikleri bulunduğunu paylaşan uzmanlar, dikkat edilmesi gereken esas noktanın insan olduğunu kaydediyor. Sağlık eğitiminde eğitim alan öğrencilerin uygulama yapmasının şart olduğunu da işaret eden uzmanlar, uygulama olmadan sağlıkçı olmanın mümkün olmadığının altını çiziyor.

Teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitimin de şart olduğu sağlık eğitimiyle ilgili yerinde uygulama eğitimin sektörün havasını soluma açısında öğrenciler için bulunmaz bir fırsat olduğunu savunan uzmanlar, sağlık eğitimi görmek isteyen öğrencilerin bu noktayı es geçmemesini öneriyor.

Sağlık eğitimi alan öğrencilerin, uygulamalı derslerini bir hastanenin veya polikliniğin havasını soluyarak gerçekleştirmesinin, hasta ve yakınlarıyla iletişim içinde olmasının mezuniyet sonrası için önemli bir adım olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Özellikle özel üniversitelerdeki sağlık eğitimi bölümlerinin hem eğitim hem de çalışma hayatı için önemli olduğunu belirten uzmanlar, gündüz çalışıp, akşam eğitim almanın geleceğe yatırım yapmak olduğunu işaret ediyor.

İKİ YILLIK BÖLÜMLERİN DE GELECEĞİ PARLAK

Anestezi, İlk ve Acil Yardım, Fizyoterapi gibi programların ilgi gören bölümler olduğunu vurgulayan uzmanlar, öğrencilerin bu iki yıllık programları dikey geçiş sınavına girerek lisansa tamamlayabileceğini veya kamu atamalarıyla mesleklerini hemen gerçekleştirebileceklerini savunuyor.

DGS İLE 4 YILLIĞA TAMAMLAMAK MÜMKÜN

Özellikle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Programı'nda eğitim görenlerin Dikey Geçiş Sınavı'na girerek Fizyoterapist veya Hemşirelik lisansı alabileceğini de kaydeden uzmanlar, ailelerin çocuklarının seçimlerine güvenmesi gerektiğinin üzerine basıyor.

Ebeveynlerin çocuklarının geleceği için planları olmasının normal olduğunu ancak çocuklara kendi geleceklerini kurmaları için fırsat tanınması gerektiğini paylaşan uzmanlar, öğrencilerin meslekleriyle ömür boyu baş başa kalacağını hatırlatıyor.