İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde yeniden seçilmesinin mümkün olmayacağını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar altında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin mümkün görünmediğini' kaydetti. Akşener, 'Nedeni tamamen ekonomik. Yani tencere' dedi.

Akşener, 'Yani tencere. Mesela İstanbul'da bir kişi daha önce elektriğe 60 TL ödüyorsa, bugün 120 - 140 TL fatura ödüyor. Doğalgaz da şimdi, yeni yeni yanmaya başlayacak. Orada da çok zam var' ifadelerini kullandı. 'ABD Başkanı Trump'ın mektubunun iktidar tarafından savuşturulmuş olmasının da vatandaşı rencide ettiğini, bunun da ölçümlerde görüldüğünü' kaydeden Akşener, "Mümkünse 2023'e kadar süreci götürmeye devam edecektir. Ama ekonomik sebeplerle süreci götürebilecek mi, götüremeyecek mi onu öngöremiyorum' ifadelerini kullandı.

"Sayın Erdoğan kesinlikle sert davranır"

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Bakan Ali Babacan'ın kuracağı yeni partilere değinen Akşener, 'Her iki partinin de kurulma safhasında yaşayacakları var. Çok öyle güllük gülistanlık olmuyor. Bu arkadaşlarımıza, Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu'na henüz 'çemkirmenin' dışında bir şey yok. Bize fiziki durumlar olmuştu. Ama bildiğim bir şey var, Sayın Erdoğan kesinlikle sert davranır' dedi.