Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde eline baltayı alan genç bir kadın, ilçe merkezindeki Atatürk heykeline saldırdı. Çevreden geçen vatandaşların tepki gösterdiği baltalı saldırgan,tepki gösterenlerin çoğalması üzerine olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Polis ekiplerinin incelemesi üzerine yakalanan ve adının Çiğdem B. olduğu öğrenilen saldırganın ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Omurtak Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na gelen çarşaflı bir kadın, yanında getirdiği baltayla Atatürk Anıtı'nın ayak kısmına vurmaya başladı. Vatandaşların tepkisi üzerine korkaran çakan baltalı saldırganın, suç aletini de çarşafına gizlemeye çalıştığı görüldü. Olay yerinden kaçarken Atatürk Anıtı önüne not bırakan saldırganın bıraktığı notta, "Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile Allah emrinde galiptir.' yazdığı bildirildi.

1_3

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ: ÜŞÜTTÜYSEN TEDAVİ GÖR

Polis ekipleri, Atatürk Anıtı'na yapılan baltalı saldırının ardından görgü tanıklarının ifadesine başvurdu, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Saldırganın Lojman Sokak üzerinde görülmesi üzerine çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. Kadın, Alipaşa Okul Arkası 4'üncü Aralık Sokak'ta saldırıda kullandığı baltayla yakalandı. Gözaltına alınan kadının evli Çiğdem B. (30) olduğu ortaya çıktı.

2_2

Sorgulanmak üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Çiğdem B.'nin saldırıdan önce anıta bıraktığı notta ise, "Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile Allah emrinde galiptir.' yazdığı bildirildi.

Çiğdem B.'nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

3