Uzun zamandır Türkiye'nin gündemini meşgul eden eski sabah şekeri sunucu Murat Başoğlu'nun Bodrum'da bir teknede aleni olarak amca-yeğen ilişkisi kapsamında yeri olmayan halinin yer aldığı haberlere Bodrum Cumhuriyet Savcılığı bugün öğle saatlerinden itibaren yayın yasağı getirdi.

Haberle ilgili olarak yazılı ve görsel basında yer aldıkça kamu vicdana ve yargılarına açıkça aykırı olduğu paylaşılırken Bodrum Cumhuriyet Savcılığı dikkat çeken bir açıklamaya da imza attı.

İşte Bodrum Cumhuriyet Savcılığının o açıklaması: "Geçtiğimiz günlerde Bodrum'da bir teknede görüntülenen ve toplumsal değer yargılarına aykırı olan olaya ilişkin olarak yazılı ve görsel basında yer bulan haber içerikleri ihbar kabul edilerek, habere konu kişiler hakkında hayasızca hareketler suçu bakımından inceleme yapılmak üzere Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatılmıştır."

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra İstanbul Beşiktaş'ta 5 yıldızlı bir otelde Filiz Aker tarafından öldürülen Vatan Şaşmaz cinayeti ile ilgili olarak da İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, Başsavcılığın talebi üzerine yayın yasağı getirdi. Murat Başoğlu gibi geçmişte sabah şekerliği yapmış olan Vatan Şaşmaz'ın cinayet haberi gündeme bomba gibi düşmüş ve ölümünden sonra Türk basınımda geniş yer bulmuştu.

Vatan Şaşmaz'ın öldürüldüğü cinayetle ilgili olarak verilen yayın yasağı ise şu şekilde duyurulurdu: "Soruşturma kapsamında ya da başka bir şekilde çekilen görüntülerin yazılı ve görsel medya-basın yayın araçlarıyla farklı kişiler-kurumlar tarafından paylaşıldığı, bu durumun soruşturmanın gizliliğini ihlal edebilecek nitelikte olabileceği nedeniyle yayın yasağı kararı verilerek hem soruşturmanın yasanın ön gördüğü şekilde yürütülmesi hem de ölenlerin kamuoyunca bilinen şahıslar olaması, şüphelilerin yakalanmasının, irtibatlarının deşifre edilmesinin, olayın aydınlatılmasının engellenmesi dolayısıyla kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geleceği dikkate alınarak basın ve yayın yasağı konulmasına..."