Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.yeni yasama yılına katılmayan HDP milletvekillerine yönelik bir gazetecinin sorusu üzerine açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada 'onların yeri Kandil' diyerek HDP 'li vekillere gönderme yaptı.

'ONLARIN YERİ KANDİL'

Meclis yasama yılı bugün Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve daha sonrasında AK Parti Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından başladı.

Meclis yasama yılı Ak Parti milletvekileri CHP milletvekileri ve MHP milletvekilerinin katılımıyla başladı.ancak sadece bir parti Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis açılışına ve akşam verilecek resepsiyona katılmayacağını açıkladı.

Meclis açılıs konuşmalarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir gazetecinin HDP grubuna yönelik yöneltiği bir soru üzerine 'Onların yeri Kandil ' diyerek HDP'nin Meclis açılışına katılmamasını eleştirdi.

HDP milletvekilleri Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'ın Edirne Cezaevinde haksız yere tutuklığu olduğunu bellirterek Meclis yasama yılı açılışını protesto etti.

MECLİSTE SÜRPRİZ GÖRÜŞME!

Mecliste bu gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Başbakan Binali Yıldırım ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıya davet edilmediğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı