Aydın'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden 50 yaşındaki Halil Asal'ın cenazesi uçak yolu ile önce istanbul'a, istanbul'dan da Şanlıurfa'ya gönderilecekti. Cenaze Aydın da uçağa yüklendi ve istanbul'a doğru yola çıktı. İstanbul'dan da Şanlıurfa'ya giden uçağa yüklendi.

Şanlıurfa da uçaktan alınan cenaze Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi. Burada işlemleri tamamlanan cenaze, morgdaki yerine koyuldu.

AİLESİ SON KEZ CENAZEYİ GÖRMEK İSTEDİ

Ailesi ve yakınları vefat eden 50 yaşındaki Halil Asal'ı son kez görmek istedi. Morg görevlileri de bu isteği yerine getirmek üzere tabutu açtı. Ancak aile karşılaştığı manzara karşısında şok uğradı. Çünkü gördükleri cenaze Halil Asal'a ait değildi. Hatta erkek olması gereken cenazenin kadın olması şaşkınlığı daha da arttırdı.

CENAZE NEREDE KARIŞTI BELLİ DEĞİL

Cenazenin nerede karıştığı henüz netlik kazanmamış olsa da, İstanbul'da karışmış olma ihtimali ağırlık basıyor. Bu karışıklık Halil Asal'ın ailesini çok kızdırdı. Duruma tepki gösteren Halil Asal'ın yakınları cenazelerinin bir an önce bulunmasını istiyor.

AÇIP BAKILMASAYDI NE OLACAKTI?

Halil Asal'ın ağabeyi Bakır Asal, "Kardeşim 11 Ağustos tarihinde hayatını kaybetti. Naaşı Şanlıurfa'ya gelmek üzere Aydın'ın Söke ilçesine, oradan da İzmir Havaalanı'na götürüldü. Ardından da İzmir Havaalanı'ndan İstanbul'a taşındı. İstanbul'dan da uçakla Şanlıurfa'ya getirildi. Maalesef yanlış cenaze geldi. Yerine bir bayan cenazesi geldi. Biz yüzünü açıp bakmasaydık, götürüp defin etseydik bunun vebalini günahını kim kaldıracaktı" dedi.

"Bu talihsiz olayı biz yaşadık başka kimse yaşamasın" diyen Asal, "Şu an bir şok içerisindeyiz. Henüz kendimize gelmiş değiliz. Kardeşimdir dedim, bir yüzüne bakmak isterken böyle bir şey yaşadım. İyiki de yüzünü açıp bakmışız. Yoksa öyle gömecektik" ifadelerini kulandı.