Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT'lilerle ilgili Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdikten sonra binlerce kişi umutlandı. 16 Eylül 2019 Pazartesi gününde EYT'de son durum ne?

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili son dönemde yaşanan gelişmeler bir anda ülke gündeminde yer aldı. Prim gün sayısını doldurmalarına rağmen yaşı erken olduğu için emekli olamayan binlerce kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konu hakkında Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirmesi sonrasında umutlandı.

TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, EYT konusunda bir formül üretilmesi için harekete geçildiğini duyurdu. Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda bir formül üretilmesi için Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdiğini söyledi.

Kılıç, "Son dönemde bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdi. EYT'lerin düşüncelerini alacak, SGK ile görüşecek. Geçenlerde kendisiyle konuştum. Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Somut bir adım atılmış oldu. Umarım karşılıklı görüşmelerle bu iş bir noktaya gelir, çözüme ulaşır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor"

Kılıç'ın açıklamaları sonrası Erdoğan'ın görevlendirdiği Prof. Dr Vedat Bilgin ise, "Emeklilikte yaşa takılanlar homojen bir grup değil. Bu konuda durumu çok farklı olan kimseler var. Çalışmalarımız uzun soluklu olacak, şu an işin çok başındayız henüz somut bir gelişme yok." ifadelerini kullandı.