Hemen hemen her gün sizlerle Hindistan'dan gelen ilginç bir haberi paylaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yılan tarafından sokulan adamın, öleceğini anlayarak eşini de ısırdığı haberine sitemizde yer vermiştik. Hindistan'daki ilişkilerle ilgili olarak gündeme gelen haberler hepimizin kafasını karıştıracak cinsten.

Bu kez de Hindistan'ın Racastan eyaletinde evlerine tuvalet inşa ettirmediği gerekçesiyle kocasına boşanma davası açan bir kadının talebini kabul eden mahkemenin haberini sizlerle buluşturuyoruz.

Üç yıl önce evlerine tuvalet yaptırmadığı gerçekçesiyle kocasından boşanmak için mahkemeye başvuran kadına, mahkemeden yanıt sonunda geldi.

Beş yıllık evliliği boyunca eşi tarafından tarlaya tuvaletini yapmaya zorlanan kadın Hindistan'ın Racastan eyalet mahkemesine başvurarak gereğinin yapılmasını talep etti. Mahkeme kadının tuvaletini yapması için karanlıkta saatlerce eşi tarafından yürümek zorunda bırakıldığını tespit etti.

Uzmanlar Hindistan yasalarında yalnızca aile içi şiddet ve işkence gibi durumlarda çiftlerin ayrılmasına karar verileceğini işaret ederken, yaşanan bu durumunda işkence sayıldığının altını çiziyor.

Konuyla ilgili davayı gören hakim, kadının açık alanda dışkılamak zorunda bırakılmasının da bir işkence şekli olduğunu belirtirken, mahkeme aldığı kararda şu noktalara değindi.

Cep telefonu ve sigara için para harcayan birinin, ailesinin onurunu korumak adına evine tuvalet yaptırmaktan kaçınmasının, köylerde kadınların doğal ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla güneşin batmasını beklemek zorunda kalmasının fiziksel zulüm ve kadınlık gururunu zedeleyen bir durum olduğunu işaret edildi.

2015 yılında boşanma davası başvurusu yapan kadının sonunda görülen mahkemesinde yıllar sonra boşanma izni alması dünya basınında da geniş yankı buldu.