Yasal Yollarla Borç Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Bankalara kredi kartı yoluyla yapılmış olan borçlar pek çok vatandaşın belini büker ve günlük harcamalar yapılamaz hale gelir. Peki, pek çok kişiyi borç batağından kurtaran kredi kartı taksitlendirme nasıl yapılır?

Kredi kartı borcunu taksitlendirmek isteyenler borç tutarlarını en güncel ekstre eşliğinde ilgili firmalara iletir. ATM ya da banka şubeleri üzerinden kapatılan borç tutarı ödemenin yapıldığı firmanın POS cihazları üzerinden yeniden harcanır ve bu harcama taksitlere bölünür.

Kişinin kredi notunun yükselmesini sağlayan bu uygulama sonrasında yapılan harcama tüketici tercihine göre 9 ya da 12 taksitte geri ödenir.

Her Ödemede Kredi Kartı Limiti Açılır?

Kredi kartı ödemeleri düzenli yapıldığı sürece her taksitten sonra kredi limiti açılır ve günlük harcamalar için de kullanılabilecek yeni bir nakit ortaya çıkar. Kredi kartı borç taksitlendirmenin avantajları arasında;

* Kredi kartının kullanıma açık olması
* Yüksek faiz rakamlarını ödemekten kurtulama
* Kredi puanının olumlu etkilenmesi ve
* Asgari ödemeden faydalanarak aylık ödemelerin bütçeye göre ayarlanabilmesi sayılabilir.

Taksitlendirme İşlemi Hangi Şartlar Altında Yapılır?

Son ödeme tarihi dolmadan önce yapılan başvurular için geçerli olan işlemler sayesinde, dosya masrafı gibi ek kalemler olmadan bir nevi kredi çekme işlemi gerçekleştirilir. Kefile, sözleşmeye, formaliteye veya onaya gerek duyulmadan yapılan işlemler neticesinde kredi kartının gerçek sahibi günlük hayatını devam ettirebilecek akışa yeniden kavuşur.

Aynı işlemler kredi kartı ödemesini sadece bir ay geciktirecek olan müşteriler için de yapılabilir. 45 günlük bir avantaj sağlayacak olan tüketiciler gelecek ayın nakit akışını düzene sokarak hayatlarına sorunsuz bir şekilde devam edebilirler.