Uluslararası Teknolojik; Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) ile Mihrabad Yayınları tarafından 28. Haliç Buluşmaları kapsamında, 'Yüzyıllık Hasret Kudüs' konulu konferans düzenlendi.

1514531697_kud__s

KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal araştırmalar Vakfı (UTESAV) toplantısında konuşan Araştırmacı Yazar Nurettin Taşkesen'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıyı UTESAV Başkanı Mehmet Develioğlu yönetti.

BUGÜN KONUŞMAZSAK YARIN KONUŞAMAYIZ

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Develioğlu, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Kudüs Kırmızı çizgimiz. Bugün Kudüs konusunda bir şey söylemezsek gelece kte de söyleyemeyiz.

İSRAİL MESCİD-İ AKSA'DA NAMAZ KILDIRMIYOR

400 sene hükmettiğimiz topraklarda, hiç kimseye dokunulmamış, bütün dinlere müsamaha gösterilmiş, kimsenin dinini yaşamasına müdahale edilmemiş. Ama şu an, Temmuz ayından itibaren Mescid'i Aksa'da namaz kılınmasına izin verilmiyor.' dedi.

100 YILLIK HASRET KUDÜS

100 yıllık Hasret Kudüs kitabına ilişkin konuşan Develioğlu, ' Yüzyıllık hasret acaba bizim hasretimiz mi? yoksa 100 yıl sonra Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak ilan eden ABD'nin, Siyonistlerin bir hasretimi? O hasreti mi giderdiler? Biraz siyasi olarak işin içine girmek istiyorum.

HER HESABIN ÜSTÜNDE BİR HESAP VAR

Bugün bu gelişmeleri, Müslümanları anavatanlarından yok etmenin zamanı geldiğini haber veren bir geliş olarak görüyorum. İnşallah öyle değildir. Her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna inanan biri olarak, mücadelenin devam etmesi gerektiğini savunuyorum.' Diye konuştu.