Türkiye Büyük Millet Meclisi 26'ncı dönem yasama yılı bugün Ak Parti Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başlıyacak.

27 Temmuz'da tatile giren Meclis'in yeni yasama dönemi öncesi TBMM Başkanı, İsmail Kahraman, Başkanlık Divanı Üyeleri ve milletvekilleri, Atatürk anıtına çelenk bıraktı ve İstiklal Marşı okundu.Törene TBMM Başkanı İsmal Kahraman'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın CHP Grup başkanvekilleri,TBMM Başkanlık Divanı Üyeleri ve TBMM bürokratları katıldı.

ERDOĞAN MECLİSTE KONUŞTU!

TBMM'nin açılış konuşması İsmail Kahraman'ın konuşması ile başladı. Kahrama'nın sunuş konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye gelerek milletvekillerine seslendi.Yeni yasama yılı nedeni ile milletvekillerine TBMM 'nde akşam resepsiyon verilecek

Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan Mecliste milletvekillerine yaptığı konuşmada gündeme yönelik açıklamalar yaptı.Erdoğan'ın Mecliste yaptığı konuşmasının ilk sırasında Kuzey Irak 'ta yapılan bağımsızlık referandumu vardı. Bu referandum üzerinden Barzani'ye sert eleştirilerde bulundu. Bunun yanı sıra Erdoğan terör örgütlerine destek veren Avrupa ülkelerine de sert eleştirilerde bulundu.

HDP MECLİSTE YOK !

Halkların Demokratiik Partisi milletvekilleri Meclisin yeni yasama açılış törinine katılmayacaklarını açıkladı. Mecliste düzenlenecek tören yerine Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi önünde alternatif açılış töreni düzenlenecek.Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016'dan beri Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Cezaevinde tutuklu bulunan milletvekilleri için bir tepkide CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi .Altay yaptığı açıklamada ' Parlementer demokrasilerde milletvekillerinin cezaevlerinde tutuklu bulunması kabul edilebilir birşey degildir, ama her şeye rağmen parlemento vardır ve ayaktadır' açıklamasını yaptı.