Tekirdağ'ın Saray İlçesinde başlayan sağanak yağış sel oluşmasına neden oldu. Kiremithane mevkii'nde ahırları bulunanlar Galata Deresi'ndeki suların yükselmesiyle mahsur kaldı. Hem yağmur sularının direk derenin üzerine düşmesi,hem de dağlardan gelen suların dereye akması sonucu Galata Deresi'nde taşkın meydana geldi ve Kiremithane Mevkii'nde bulunan kişilerin mahsur kalmasına neden oldu.

Selin ortasında mahsur kalan vatandaşlar, hemen telefonları ile bölge yetkililerinden yardım istedi. Yardım talebinin ardından İlçe Garnizon Komutanlığından zırhlı personel aracı yola çıktı. Yola çıkan Zırhlı Personel aracının içerisinde 4 asker, 2 polis ve 1 sivil bulunuyordu. Zırhlı Personel Aracı Kiremithane Mevkii'nde bulunan ahırlarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için yola koyuldu.

İçerisinde 4 asker, 2 polis ve 1 sivilin bulunduğu Zırhlı Personel Aracı, Galata Köprüsü üzerinden geçerken sel sularına kapılarak devrildi. Devrilen aracın içi sel suları ile dolarken, içinde bulunan 4 asker, 2 polis ve 1 sivil aracın içerisinden çıkmayı başardı. Aracın içerisinden çıkmayı başaran askerler, polisler ve sivil vatandaş araca tutunarak sele kapılmamaya çalıştı.

Bu sırada askerlerden Er Sefa Tarhan yüzme bilmediğini ve artık tutunamadığını belirttikten kısa süre sonra sele kapılarak gözden kayboldu.

Kayıp askeri bulmak için dünden itibaren bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ekibi ve itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Gece ara verilen arama çalışmalarına bu saba erken saatlerden itibaren yeniden başlandı. Aralarda askeri aracın sel sularına kapıldığı yere yaklaşık 800 metre uzaklıkta şehit olduğu belirlenen Er Sefa Tarhan'ın cesedine ulaşıldı.