İstanbul'un Küçükçekmece İlçesinde E-5 'in ortasından geçen metrobüs durağına giren bir servis minibüsü, metrobüs seferlerini engelledi.

Sabah 06:45 sularında E-5 karakolu üzerindeki Küçükçekmece Metrobüs durağına, işçi taşıyan bir servis minibüsü girdi. Kaza sırasında servis minibüsünün içerisinde bulunan işçilerden 3 'ü yaralanırken, can kaybı yaşanmadı. Servis minibüsünün içerisinde bulunan yaralı işçiler olay yerine gelen ambulanslar ile çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazanın etkisiyle, metrobüs yolunun bir şeridi trafiğe kapandı. Metrobüs hizmet vermeye durmadı ancak saatlerce süren metrobüs kuyruklarının oluşmasına neden oldu. Tek yönün trafiğe kapandığı metrobüs yolunda, tek şeriti sırayla geçiş için kullanan metrobüsler uzun süren beklemelere neden olacak kuyruklar oluşturdu.

Sabah işine gitmek isteyen vatandaşlar ise bu duruma isyan etti.

Küçükçekmece metrobüs durağı giriş çıkışlara kapatılırken, metrobüsler uzun süre Küçükçekmece metrobüs durağında durmadan transit olarak yoluna devam etti.

Bu kaza sadece metrobüsü değil, E-5 'i de kötü şekilde etkiledi. E-5 karayolunda çok kötü trafiğe neden olan bu kaza, işe yetişmeye çalışan vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Metrobüste meydana gelen aksamalar sebebiyle olay yerine çok sayıda otobüs gönderen İETT, metrobüs durağında bekleyen yolcuları alarak Yenibosna durağına götürdü. Yenibosna durağına gelen yolcuların bazılar, metrobüse binerek yoluna devam ederken, bazıları ise otobüs ve metroya geçmeyi uygun gördü.

Ekiplerin uzun süren uğraşlarının ardından metrobüs seferleri tekrardan kaldığı yerden devam etti. Ancak Küçükçekmece metrobüs durağında meydana gelen hasar sebebiyle, metrobüs durağı hizmete açılmadı. Durakta tadilat çalışmaları devam ediyor.