Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Tarık Akan, ölümünün ilk yılında mezarı başında anıldı. Usta sanatçı Tarık Akan'ın hayat arkadaşı Acun Günay mezarı başında uzunca bir süre gözyaşı döktü.

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Tarık Akan'ın ölüm yıl dönümünde acı ve gözyaşı vardı. Vefatının ilk yılında anılan efsane oyuncuyu ananlar arasında ünlü isimlerde yer aldı.

Anma törenine Akan'ın hayat arkadaşı Acun Günay, oğulları Barış Üregül, Özgür Üregül, kızı Özlem Üregül, sanatçı Rutkay Aziz, DİSK Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yakın dostları, sanatçı arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Tarık Akan

Tören başladığı sırada mezarın başına gelenler, Akan'ın kabrine kırmızı karanfil bıraktı. Hayat arkadaşı Acun Günay bu esnada gözyaşlarını tutamazken oğlu Barış Üregül babasının mezarı başında, "Babamı seven, babamı gençken izleyen, posterlerini duvarlara asan tüm Türk halkına babamın sevgisine sevgiyle karşılık verdikleri için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Akan'ın 52 yıllık arkadaşı Zeki İrfanoğlu ise, "Geçen sene 15 Temmuz gecesi saat 10.00 gibi Tarık telefon açtı bana. 'Ne yapıyorsun?' dedi. 'İyiyim sen ne yapıyorsun' dedim. Kemoterapisi vardı o gün. Ben de onu sordum. 'Beni bırak sen. Küfür etti bana. Vatan elden gidiyor sen beni soruyorsun' dedi" ifadesini kullandı ve gözyaşlarına boğuldu.

Tarık Akan