Ağustos ayının ilk haftası itibariyle gelen otobüs yangınları haberinin ardı arkası kesilmiyor. Bir otobüs yangını haberide Mersin'den geldi.

Mersin'e bağlı Tarsus ilçesinde özel bir firmaya ait yolcu otobüsünün seyir durumundayken alevler içinde kaldığı ifade edilirken, yangın sonucunda yolcu otobüsünün kullanılamaz duruma geldiği belirtildi. Otobüsün şoförü olan Ahmet Okçu'nun yangını erken fark etmesi üzerine facianın eşiğinden dönüldüğü aktarıldı.

Yangının, Gülek Boğazı civarında meydana geldiği ifade edilirken, yolcu otobüsünün içerisinde 44 kişinin olduğu bilgisine ulaşıldı. Hatay'dan İstanbul'a doğru seyir halinde olan otobüsün motor bölümünde sebebi belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktığı belirtildi.

Otobüs şoförünün durumu erken fark etmesiyle birlikte otobüs içerisindeki yolcular hızlı bir şekilde tahliye edilirken, alevler ise otobüsü tamamen kapladı.

Çevredekilerin olayı polise ve itfaiye ekiplerine bildirmelerinin ardından yangını söndürmek için yetkililer hummalı bir çalışma başlattı. Yangının başlama sebebi araştırılırken, olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Balıkesir'de de Otobüs Yanmıştı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Balıkesir'den Ankara'ya doğru seyreden bir yolcu otobüsü yanmış, yolculardan 5'i kurtarılamayarak alevler içinde kalarak hayatlarını kaybetmişlerdi.