Kasım ayında İstanbul'da düzenlenecek, Dünya Helal Fuiarını 60 ülkenin Devlet başkanları, bakanları, ticaret odaları ve kurumları gelecek.

_35A1144

80'i AŞKIN ÜLKEDEN DEV KATILIM

23-25 Kasım 2017 tarihleri arasında. Taksim Lütfi Kırdar salonunda yapılacak fuara 5 bin yabancı ve yerli işadamı katılacak. İslami finans, islami turizm, tıp dünyası, kimya, kozmetik, tekstil, inşaat gibi konularda 57'si OIC üyesi 80'i aşkın ülkeden üst düzey kurum ve kuruluşların katılacağı konferanslar gerçekleşecek.

ihracat_zirvesi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇILIŞINI YAPACAK

Tüm dünyadan uzmanların bir araya geleceği küresel helal sektörü ile ilgili önemli konuların ele alınacağı konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da konuşmacı olarak katılacak.

ANFAS

3 TRİLYON DOLARLIK PAZAR

3 Trilyon dolarlı bir helal ekosistemin mevcut olduğu dünya pazarının 1.5 Trilyon dolarını İslami Finansal Aktiviteler oluştururken, 860 milyar doları Helal Gıda, 250 milyar doları, islami turizm, kalan390 milyar dolar ise islami tekstil, helal kimya, ilaç ve kozmetik oluşturuyor. Türkiye'nin payı da yüzde 5 rakam düşüyor. İstanbul'da yapılacak bu büyük konferans ve organizasyonla Türkiye'nin bu alanda merkez olması ve bu payın daha yükseltilmesi hedefleniyor.