O Ses Türkiye yarışmasında kendini duyuran Melis Kar, ilk albümü "Kibir" ile müzik piyasasına ilk adıı attı. Güçlü sesi ve güzel fiziğiyle kısa sürede kendi hayran kitlesini oluşturan Melisa Kar, müzikseverler tarafından hakkında en çok arama yapılan isimlerden biri.

Melisa Kar yeni şarkısı "Yatıya" ile müzikseverlerin karşısına bir kez daha çıktı. Hareketli klibiyle kısa sürede youtube'da en çok tıklanan videolardan olan yatıya klibi müzikseverlerden tam not aldı. Peki Melis Kar kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

FİZİĞİYLE SOSYAL MEDYAYI SALLIYOR

Başarılı şarkıcı Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla da tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Kar'ın her paylaşımı takipçilerinden binlerce yorum ve beğeni alıyor.

ŞARKILARINDA MESAJ BARINDIRIYOR

Essiz yorumunun yanı sıra seslendirdiği şarkıların söz ve müziğine de imzasını atan şarkıcı, oluşturduğu şarkıların bir mesajı olmasına önem veriyor. Son çıkardığı "Yatıya" parçasında ise; sadece erkeklerin değil, kadınların da aşık olduğu kişiyi kalbine ve hayatına davet edebileceğinin altını çiziyor.

"MÜZİĞİMLE KALPLERE YATIYA GELMEYE HAZIRLANIYORUM"

İnsanların umudu hep canlı tutan bir şarkı eşliğinde hayata bakması gerektiğini söyleyen Melis Kar, "Yatıya" adlı şarkısı hakkında; "Eskiden yatıya kalmak kültürümüzde insan ilişkilerinin, dostluğun, misafirperverliğin ve insanlarımızın birbirine duyduğu güvenin bir ifadesiydi. Ben de müziğimle herkesin hayatında güven duyduğu kalıcı bir dost gibi kalplere yatıya gelmeye hazırlanıyorum" diyor.

MELİS KAR KİMDİR?

Melis Kar, 18 Mart 1990 tarihinde Hatay'ın Antakya ilçesinde Hicran ve Necdet Kar çiftinin ilk çocuğu olarak doğmuştur. 7 yaşında piyano eğitimini almaya başladı ve lisede ilk müzik grubunu kurarak ilk defa sahnede şarkı söylemeye başladı. İlkokulu Cemil Şükrü Çolakoğlu İlköğretim Okulunda, liseyi de Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesinde tamamladı. Melis Kar, 2008 yılında İstanbul'a gelerek Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık bölümünde okumaya başladı.

Melis Kar, daha lisedeyken bir grup kurmuş ve minik çaplı konserler vermeye başlamıştı. 2008 yılında ayrıca bir opera sanatçısından şan dersleri almaya başlayan Melis Kar, Ladies & Gentlemen Müzikal topluluğunda soprano olarak Sezen Aksu, Ferhat Göçer, Sertab Erener gibi bir çok ünlü isimle aynı sahneyi paylaştı ve Kuruçeşme Arena, Harbiye Açıkhava'da sahne aldı. Grubun özel konserlerinde ise solist olma fırsatı yakaladı.

Melis Kar, 2011 yılında Sunuculuğunu Acun Ilıcalı'nın yaptığı ve jüri üyelerinin Hadise Açıkgöz, Mustafa Sandal, Hülya Avşar, Murat Boz olduğu 'O Ses Türkiye' yarışmasında yarı finale kalarak ismini duyurma şansı buldu. Murat Boz'un takımında yarışmıştı.

O Ses Türkiye yarışmasında finale kadar gidememiş olsa da yapımcıların dikkatini çekmeyi başaran Melis Kar'ın ilk albümü 'Kaçak', Mayıs 2014 ayında Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle on şarkı ve iki farklı versiyondan oluşan bir albümle piyasaya çıktı.