Milli Sinema'nın temsilcilerinden usta yönetmen Mesut Uçakan'ın 40. Sanat yılına özel saygı gecesi düzenlendi.

5a475923eb10bb2ff4e71f55

MESUT UÇAKAN'A SAYGI GECESİ

Yücel Çakmaklı'nın sinemada açtığı 'Milli Sinema' izinin en verimli yönetmeni olarak nitelendirilen Mesut Uçakan için 40. Sanat yılına özel olarak Mesut Uçakan'a Saygı gecesi yapıldı.

MANEVİ DEĞERLERE ÖNCELİK VEREN BİR RUH

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen gece, milli ve manevi değerlere öncelik veren fikir yapısıyla ve idealist bir ruhla birçok filme imza atan senarist ve yönetmen Mesut Uçakan'ın hayatının ve eserlerinin de yer aldığı serginin açılışıyla başladı.

UÇAKAN'A ÖZEL BELGESEL BEĞENİ TOPLADI

images_1

Gecenin açılışında sanatçı Aykut Kuşkaya sahne alarak, minik bir konser verdi. Daha sonra, Uçakan'a özel hazırlanan 'Sonsuz Kale' belgesinin gösterimiyle gece devam etti. Belgesel, tüm davetlilere hediye edildi.

SİNEMAYA GÜNAH DİYENLER VARDI

Gecede konuşan yönetmen ve senarist Mesut Uçakan, Türk milletinin değer ve inançlarını sinemada yaşatmak için çabaladıklarını belirterek, 'Kendi değerlerimizi, inancımızı sinemada yaşatalım diye sinemayı yapmaya kakıştığımızda da onlarca yıldır toplumun değerlerine ters düşen bir sinema dünyasında ilk defa kendi değerlerimizi dile getiriyor olduğumuzu gördük.

İTİLMİŞ KAKILMIŞ TOPLUMA SAHİP ÇIKTIK

Hem bu durum hem de onlarca yıldır itilmiş, kakılmış, cahil bırakılmış bir Müslüman topluluğu içerisinde yola bu şekilde çıktığınız vakit, hem övgü, hem de tepkilerle karşılaştığımızı gördük.

SANATTA YEDİ DÜVELE BAŞKALDIRI

Sinemaya günah diyenler vardı, haliyle bu hareket bir anlamda hegemonyaya, kendi cehaletimize hatta 7 düvele karşı başkaldırı hareketi olduğunu ancak şimdi görebiliyoruz' diye konuştu.